Moderne stofbleer i praksis - DAG

Moderne Stofbleer i praksis – NAT

 photo 7A930B57-B53E-4D7F-A6C0-BBB129BE1330_zpsbeormbkt.png~origianl

Sådan ser den ene af vores natbleløsninger ud

 

I mit sidste indlæg (HER) skrev jeg lidt om, hvilke stofbleer vi bruger om dagen og hvorfor jeg foretrækker nogle fremfor andre.
I dette indlæg vil jeg fortælle om vores forskellige natbleer og fordele og ulemper ved dem.
Vi har 5 natbleer fordelt på 3 forskellige slags.

Den første slags er en Bambooty Easy Night. Vi har haft modellen da J var mindre, men var egentlig ikke vildt begejstrede for den. Siden vi gemte dem væk havde jeg så glemt navnet og deltaget i en konkurrence på Facebook og vandt en ny af samme model bare større.
Den har vi i brug nu, men jeg er stadig ikke vildt begejstret for den. Bleen er en AIO (All-in-one), så man skifter hele bleen hver gang. Bleen har 4 fastsyede indlæg lavet i en blanding af bambus og økologisk bomuld. Indlæggene er syet to fast i den ene ende af bleen og to i den anden ende og så folder man dem ind over hinanden som man vil. Som en slags sandwich. Bl.a. har det ene indlæg microfleece på overflade, så man kan selv vælge om man vil have staydry materiale eller naturmateriale imod babys bagdel.
Det lyder jo som en rigtig god ble, og det synes jeg også den er ift. sugeevne, men jeg synes pasformen er rigtig dårlig på vores baby J. Den sidder meget, meget lavtaljet (det gør stofbleer generelt, men den her er endnu mere) og så er alt materialet til gengæld puklet sammen mellem benene på hende. Det sidder altså bare ikke godt på en lille slank pige. Men vi har bleen og bruger den da også når der ikke er andre rene.

Vores anden slags natble er min kærestes favorit. Det er en GroVia O.N.E. Det er også en AIO med to indlæg som begge kan knappe i og af bleen. Disse to indlæg er i 100 % bomuld med et staydry lag af microfleece øverst. Ud over disse to indlæg er der et indsyet absorberende lag i bleen lavet af microfiber. Yderst er bleen lavet af TPU (100 % polyester), som er vandtæt og åndbart. Bleen sidder godt og suger godt. Min kæreste synes det er den natble, der er nemmest at til at sidde rigtigt og det vil jeg gerne give ham ret i. Den eneste grund til jeg kun har haft den som 2. prioritet er størrelsen som blemåsen, som er lidt større end ved den sidste slags bleer vi har.

Den sidste slags, som er min favorit, er Smart Bottoms Dream Diaper 2.0. også en AIO ble. Det er den model, der er på billedet i toppen af indlægget og den har vi 3 af.
Bleen består på ydersiden af PUL. Inden i er der et langt indlæg som kan foldes. Både dette indlæg og foret i bleen er lavet af 55 % hamp og 45 % økologisk bomuld. Indlægget er ikke nok til at holde vores datter tør en hel nat, men ved denne ble, er der mulighed for, at lægge et indlæg ind imellem yderskallen og foret. Vi har to bambus/hamp indlæg fra mærket Puppi som vi bruger. Dette indlæg er så langt, at det også kan foldes, og så har vi sug nok til hele natten. Eller det plejer vi. På det sidste har vi oplevet et par uheld med denne ble, så den er lidt i farer for at miste sin 1. plads i min rangering af vores natbleer.
Ud over det indlæg som kommer med bleen kan man også få et decideret natindlæg fra Smart Bottoms, som man kan knappe i, i stedet for det bleen kommer med. Sådan et har vi et af, fordi jeg var nysgerrig på, om det holdt bedre end det oprindelige indlæg sammen med Puppi indlægget. Umiddelbart holder det ikke bedre. Det fylder også lidt mere.

Det er vores 3 natbleer. Jeg må indrømme, at GroVias nok er ved at snige sig op som min førsteplads også. Den er nem at få til at sidde godt og er dejlig blød mod huden. Ja, så fylder den en smule mere end Smart Bottoms, men til gengæld sidder den bedre. Og hun skal jo bare sove med natbleen på, ikke ud og være en masse fysisk aktiv.

Jeg er vildt interesseret i at høre, om der sidder nogle af jer derude, som bruger stofbleer, hvilke I bruger og hvad jeres erfaringer er både om dagen og om natten. Så meld endelig ind med kommentarer. Eller hvis du er ny på stofbleer og har nogle spørgsmål – spørg endelig.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Moderne stofbleer i praksis - DAG