L-O-R-T

Anmeldelse af Naturkind barnevogn

 photo A918EB3D-6FC2-416A-A2C0-132C713E160B_zpshszf8vvc.png

Jeg skrev i efteråret dette indlæg om vores valg af barnevogn, hvor jeg lovede at lave en anmeldelse af vognen når vi havde fået den i brug. En anmeldelse jeg har fået flere efterspørgsler efter på det sidste, og nu har jeg endelig fundet tiden til at få den skrevet.
Vores lille pige bliver 4 måneder i morgen, så vi har haft god tid til at få prøvet vognen af. I og med hun er født i starten af januar har vi både fået den prøvet i vintervejr og sne og nu i forårs- og spirrende sommervejr. Vores vogn er en Naturkind Varius Pro Xl i farven koala.

Hvis vi begynder i bunden af vognen vil jeg starte med at sige lidt om hjulene. Vores er letvægts luftkammerhjul og jeg synes de kører rigtig godt og gør vognen super nem at dreje og vende med. Jeg er utrolig glad for, at vi valgte at få med drejehjul som kan låses fast. Jeg foretrækker selv at have hjulene låst op næsten alle steder, hvor imod min kæreste foretrækker at have dem låst. Så fedt at have begge muligheder.
De steder, hvor jeg selv har foretrukket at have hjulene låst er, hvis jeg trækker vognen i stedet for at skubbe den, eller når vi har gået på meget ujævnt terræn. Låsen er god, så man hjulene er virkelig låst når den er i brug. Det var noget af det jeg var spændt på, hvor låste de egentlig blev.
Jeg har nogle få gange oplevet at et af drejehjulene på en eller anden måde har fået drejet sig og sat sig på tværs når jeg fx har gået i indkøbscenter eller et supermarked, hvor det er meget start-stop. Det ved jeg ikke om er normalt med drejehjul, det kunne jeg forestille mig. Det er nu heller ikke noget stort problem. Et lille bak med vognen, og så har vi kunnet køre igen. Det kan tælles på under én hånd, hvor mange gange jeg har oplevet det på de 4 mdr. vi har haft vognen i brug, så det er ikke noget jeg regner for noget.

Det næste jeg vil sige lidt om er bremsen. Den har jeg det lidt blandet med. Den er noget stram i det og det er både godt og skidt. Godt fordi den holder vognen, selv på stejle bakker. Skidt fordi den kan være svær at få låst og låst op, specielt hvis man kun har klipklappere på, der kan det faktisk gøre lidt ondt i fødderne. Men specielt fordi den er så stram, at det kan give et helt ryk i vognen når man låser den, hvilket meget nemt kan vække en lille fis, der netop er faldet i søvn i vognen. Jeg går ofte på hug og låser den forsigtigt med hænderne, hvis hun lige er faldet i søvn.
Har man meget læs på kurven under vognen skal man lige have foden listet ind imellem bremsen og kurven for at få låst eller låst op. Det er ikke som sådan besværligt, man skal bare lige tænke over det.
Kurven vil naturlig være det næste at skrive om. Den kan jeg ikke sætte en finger på. Den har en fin størrelse og man bliver hurtigt god til at få den pakket. Jeg kan få plads til virkelig meget efterhånden! Max belastningen på kurven skulle være 3 kg. Jeg er ret sikker på, at jeg har haft en del mere på flere gange, og det har jeg ikke oplevet som noget problem.

Så kommer vi til stellet. Det er nemt at slå sammen og ud igen. Vi kan nemt pakke den samme og smide den bag i bilen, som I kan se på det øverste billede. Bruger mere end bare lige et par minutter på at få tingene pakket kan det også fylde lidt mindre bagi end som lige på det billede.
Håndtaget på vognen justeres let i højden, hvilket vi bruger en del herhjemme, da det ikke passer os begge i den samme højde.
Korken på håndtaget gør den lækker at holde ved, desværre er der bare allerede gået noget af vores ene korkhåndtag, hvilket jeg er lidt træt af. For går der nu mere af, og bliver den modtagelig for fugt etc.
En anden ting ved stellet er, at vi har oplevet at det knirker ind imellem. Det har været on/off og det har faktisk været væk på det sidste, men i går oplevede jeg det igen. Jeg forventer ikke at en barnevogn er lydløs at gå med, specielt ikke på fx brosten. Men vores stel har virkelig knaget ind imellem, på en måde jeg ikke synes en helt ny barnevogn skal knage. Vi skal lige have undersøgt, om vi på en eller anden måde kan smøre det eller lignende.

Nu til selve barnevognskassen. Jeg er rigtig glad for, at vi valgte det lange liggemål. Godt nok har vi pt en bette fis, der ikke gør ret meget i, at sove lure i sin barnevogn (eller nogen steder for den sags skyld). Men jeg er glad for, at vi har muligheden for at bruge den i lang tid. Hun virker til at ligge godt, dog har vi voksi i med bæreplade i øjeblikket, så hun ligger jo faktisk ikke rigtig på madassen endnu.
Kalechen er let at slå op og ned. Det kan være lidt svært at sætte en barnevognskæde fast, grundet den tykke stang rundt i åbningen af kalechen, men vi har en spilledåse til at hænge fra håndtaget og det fungere så fint.
Åbningen ind til vognen er ret stor i forhold til andre vogne. Det er der er både fordele og ulemper ved. Jeg synes det er virkelig rart, at jeg kan se ind til min baby når jeg går med vognen. Jeg skal ikke stoppe op og hen og trække ned i forlædderet.
At åbningen er så stor som den er og der ingen form for kant eller noget er foroven gør så, at baby meget let får solen i hovedet. Jeg vil sige at solskærm, solsejl eller parasol næsten er et must. Vi har netop bestilt solskærmen og venter på den kommer hjem. En stofble for åbningen er no-go for mig, da det bliver alt for varmt og iltfattigt i vogenen, parasolen synes jeg virker besværlig og med sejlet, der går ned til håndtaget kan jeg ikke så let se ind til hende. Så derfor valgte vi solskærmen.

 photo C8C1FB42-CD6F-4D8B-8D9F-D7A534B3DAA3_zpsssosuvzd.png¨original

På siden af åbningen sidder forlæderet på med to knapper i hver side. Desværre er stoffet ved vores ene knap ved at slippe. Det er jeg noget skuffet over. Knapperne er ret stramme og man har ofte en baby i hånden, så der kommer jo lidt træk i dem, men det tænker jeg jo de skal kunne holde til. Jeg opdagede det i går og har skrevet til forhandleren, så nu må vi se, hvad hun siger til det.
Det sidste jeg vil sige i forhold til barnevognskassen er små ting jeg kunne ønske som forbedringer. Jeg kunne ønske, at det hvide stofbetræk der er i selve kassen og går op over kanten sad fast med en knap eller noget foran ved håndtaget. Det ryger nemlig ofte op – se billede. Derudover synes jeg det kunne være fedt, hvis man kunne lyne forlæderet op ned i midten, fx som odder zip. Eller på anden måde nemt kunne rulle det sammen eller placere det et sted når man ikke har det over. Men det er jo bare småting.
Vi har ikke afprøvet ryglænet, da lillepigen endnu ikke kan sidde, så det kan jeg ikke rigtig sige noget om endnu.

 photo 598C1837-0805-4E1D-BF21-E9685949EA0A_zpszspoopol.png~original

Regnslaget synes jeg er super. Nemt at få på og af. Fin pose til opbevaring. Derudover kan jeg godt lide, at det er gennemsigtigt, så barnevognen ikke virker så mørk og lukket som mange andre når de har regnslag på.
Myggenettet har jeg ikke brugt endnu. Et myggenet hæver temperaturen i vognen betydelig mere end man måske lige tror fordi det jo bare er et net. Derfor ser jeg ingen grund til at bruge det medmindre, der er mange dyr i luften eller man er et sted, hvor der fx er en kat der kunne finde på at hoppe op.
Jeg synes ikke umiddelbart myggenettet sidder helt vildt godt. Det trykker sådan nærmest ned på kalechen og når kun lige præcis langt nok ned i siderne. Men måske ændre min opfattelse sig, hvis vi kommer til at bruge det mere.

 photo DEFBE9C9-9861-48B6-A0D4-F9DF8D823EBA_zpsh5fibcgb.png~original

Alt i alt er jeg rigtig glad for vores vogn. Den er anderledes og skiller sig ud, der er ingen andre i vores by med samme vogn tror jeg.
Jeg har korte øjeblikke, hvor jeg gerne ville have haft en vogn ligesom alle andres, men 99 % af tiden synes jeg bare det er fedt den er så anderledes. Jeg ville allerhelst have haft den i lysegrå, men den fås ikke i Xl længden som vi har. Jeg synes mange andre barnevogne er så mørke og dystre i farverne, så det meste af tiden er jeg glad for den farve vi valgte.
Der er ting jeg kunne ønske anderledes og også ting jeg er lidt skuffet over, bl.a. stoffet ved knappen, som jeg snakkede om. men lad os nu se, hvad forhandleren siger til det.
Man får meget vogn for pengene og jeg vil helt sikkert anbefale den til andre. Nu har jeg jo ikke andre vogne at sammenligne med, men jeg tænker at der er småting ved alle vogne som man måske kunne ønske anderledes.
Nu mangler vi så bare, at den unge dame gerne vil sove lidt flere lure i sin vogn, men det har ikke så meget med selve vognen at gøre.

Anne Pahl

3 kommentarer

 • Julie

  Tak for den fine beskrivende anmeldelse 😊 Vi hr allerede bestilt vores, præcis magen til jeres, så er spændt på, om vi oplever de samme ting, som jer.
  Er det dækkene, der medfølger, som I har? Eller comfort-dækkene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Pahl

   Selv tak 🙂 Vi fik forhandlet os frem til at få nogle bedre hjul med i prisen – det kan godt passe, at de hed comfort. Jeg var lige inde og kigge på vores kvittering i går, da jeg skrev indlægget. Der står bare letvægts luftkammerhjul, så er ikke 100 % sikker på, om de også hedder comfort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Dejligt I fik dem med i prisen 🙂 Jeg har kigget på den side, hvor vi har købt, og jeg tror, de har 3 slags dæk. Standard, dem I har, og så comfort (der er punkterfri).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

L-O-R-T