Babyudstyr #3

I hospitalstasken

 photo 0A66EF6D-2FBE-4071-B3B5-F21559E62D08_zpsciozhxwq.jpg~original

Jeg har pakket 2 tasker – én til at tage med ind på fødestuen og én til dagene op barselsgangen.
At pakke til hospitalet har virkeligt mindet mig om, at det kan være når som helst vi skal afsted!

Tasken til fødestuen indeholder:

 • Diverse snacks, chokolade, lakrids, peanuts
 • Icetea på dåse og en sodavand på dåse
 • Sugerør, ja det har de nok på fødegangen, men jeg fik det anbefalet just in case. Det kan være jeg er mega tørstig og ligger i en eller anden underlig stilling, der ikke er helt hensigtsmæssig at drikke noget i.
 • Jeg har en pakke med 2 chiliplastre med, som jeg vil prøve som smertelindring under fødslen. Så må vi se bagefter, hvordan de virker for mig.
 • Et dobbeltstik. Fik af vide, at det kunne være, at der var få stik på fødestuer og jeg vil gerne høre musik, så det kan jo være mobil eller højtaler skal have lidt strøm undervejs alt efter, hvor lang tid det tager.
 • Toiletpapir. Jeg har fået af vide, at det er en god idé at have sit eget med, fordi det på sygehuset skulle være noget være kras noget, som ikke er særlig rart når man har født.
 • Ting der ikke er deri endnu – jeg mangler at pakke min pung, mobil + oplader samt højtaler og høretelefoner til musik alt efter om jeg vil høre noget selv eller i rummet. Min lillebror har været så sød at bage nogle pizzasnegle til os, som kan komme i fryseren og blive smækket i tasken når vi er på vej ud af døren. Vi har fået af vide, at det er en rigtig god idé at have noget mad med selv, så det er simpelthen så lækkert at min bror gad det.

Tasken til barselsgangen indeholder:

 • To nye tandbørster og små tuber tandpasta. Hvis vi nu i skyndingen skulle glemme tandbørster, så har vi det.
 • Min toilettaske med shampoo, balsam, showergel, hårbørste mv.
 • Smertestillende til mig efter fødselen. Jeg har bare almindelige pamol med.
 • Jeg har købt nogle efter-fødselstrusser på nettet. Måske er der det på hospitalet, men de her skulle i hvert fald være behagelige efter en fødsel og har plads til bind.
 • Efterfødselsbind. Jeg ved godt, at man vidst får på hospitalet, men nu har jeg pakket nogle, så er jeg på den sikre side. Derudover har jeg også pakket et par almindelige bind.
 • Ammeindlæg. Jeg har pakket 5 par ammeindlæg. Jeg har indtil videre kun købt engangs. Er dog i tvivl om jeg skal have fat i et par med uld til at have udenover her i vintertiden.
 • 2 ammebh’er og 2 ammetoppe
 • Behageligt tøj til mig – jeg har pakket løse hyggebukser, varme sokker (har fået af vide, at der godt kunne være fodkoldt på et hospital), bluser der kan knappes op til ned på maven og en ulden cardigan.
 • Klipklappere
 • Tøj til baby. Jeg har indtil videre pakket én heldragt str. 56, fordi vi ikke har en i str. 50. En body str. 50, bukser str. 56 men til den lille side, ét par futter, to par strømper og en hue.
 • Jeg har skoldet to sutter, som jeg pakker i tasken. Jeg har dog den holdning, at baby ikke skal have sut før amningen kører, så måske kommer de slet ikke i brug.
 • Bleer og vådservietter. Man får vist på fødegangen, men jeg har pakket nogle forskellige bleer og to små prøvepakker med vådservietter.
 • Ting der ikke er i tasken endnu – tøj til min kæreste. Det må han selv pakke når fødslen går i gang. Babys dyne. Den putter jeg pt med på sofaen om aftenen, så den kommer til at dufte af mig. Min deo og min ansigtscreme – det bruger jeg jo dagligt og har ikke købt ekstra af de to ting, så dem må jeg se om jeg kan huske når vi skal af sted.
 • Ting jeg er i tvivl om skal med – min morgenkåbe, den fylder rigtig meget og har en skrækkelig lilla/lyserød farve, men mon ikke den er meget behagelig i dagene efter. Ammepuden – jeg har fået lidt forskellige inputs til om den var rar at have med eller ej.

Sidder der nogle mødre derud og læser med som har nogle gyldne tips, som til noget jeg absolut bør pakke, som jeg ikke har med endnu, så tøv endelig ikke med at smide en kommentar!

Anne Pahl

2 kommentarer

 • Woller

  Hej søde! Jeg ville nok tage et par sæt ekstra tøj med til baby. I hvert fald dengang vi fik Sia var babytøjet på hospitalet af meget blandet kvalitet, så det var rart at have noget blødt tøj med, som var til at give hende på og som hun kunne passe😊 Husk også autostol eller barnevogn, alt efter hvordan I skal komme hjem😉 Nu boede vi jo lige ved siden af sidst, så A eller familien hentede de ting, vi kom til at mangle. Og det kan I jo selvfølgelig også☺️ Det bliver såå spændende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Pahl

   Hejsa, så mere end 2 sæt? Autostolen kommer ud i bilen, den er bare ikke skrevet på, da den ikke er i tasken 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Babyudstyr #3