Babyudstyr #2

Babyudstyr #3

 photo 147B04B0-47E6-471B-A3D5-7A95D77B1DD4_zps6vgl6crx.jpg~original

Her kommer sidste etape af min babyudstyrs-liste. Skulle du have lyst kan du læse etape 1 og 2 HER og HER.
Jeg føler så småt vi begynder at være der. Ja, der mangler en hylde over og noget hygge omkring puslepladsen. Men det gør jo ikke, at man ikke kan skifte en ble der.
Der er andre ting jeg har lidt mere travlt med pt. Bl.a. at få pakket hospitalstasken, som der kommer et indlæg om så snart jeg har fået taget mig sammen til rent faktisk at pakke den.

Pleje- og pusletid:
– Puslebord – Vi har i stedet for at købe et puslebord købt en hvid bordplade, som vi har lagt ovenpå en hvid kommode, som jeg har haft i mange år. Begge dele er fra Ikea (Koppang kommode og Linnmon plade). Ovenpå det har vi en Pusleplade i plexiglas fra Babysafebase, som jeg fandt ubrugt på DBA til 250 kr. Det er ikke 100 % på plads, men I kan måske lidt fornemme på billedet i toppen af indlægget, hvordan det bliver.

– Puslepude – Jeg har lidt en svaghed for Done by Deers fine ting. Jeg synes de er nogle af de eneste, hvor jeg kunne finde noget unisex-udstyr, som stadig var interessant og pænt selvom det ikke enten var lyserødt eller blåt. Puden er købt i Babysam til en kundeaften, hvor der var 30 % af mærket. Den er i akrylbelagt bomuld, så den let kan tørres af, hvis uheldet skulle være ude. Betrækket kan lynes af og vaskes og madrassen kan håndvaskes.

– Stofbleer – Vi har 24 stofbleer tror jeg. De kom i pakker med 6, så derfor gætter jeg på vi har 24. Vi har ”bare” dem fra Føtex, som jeg har hørt skulle være rigtig gode til prisen. Vi har købt 12 hvide og 12 med mønster på, så man på den måde måske kan skelne mellem, hvilken der bruges til amning og omkring babys mund og hvilke der bruges til den anden ende. Ved ikke om den idé kommer til at virke i praksis, men det er i hvert fald tanken. Nu må vi se om der er nok. Jeg synes det virker af mange, men har også fået af vide, at man nærmest ikke kan få nok af dem.

– Badekar – Vi har købt et Stokke Flexi Bath badekar med indsats, da vi har et noget lille badeværelse og dette kunne foldes fint sammen. Begge dele er fundet brugt. Selve badekaret til 200 kr. og indsatsen til 50.

– Vaskefad – Det har vi ikke købt, min mor siger hun har et hoved-/halefad helt tilbage fra, da jeg var lille og dur det ikke tænker jeg at bruge en skål vi har.

– Bleer – Kommer jeg ikke nærmere ind på her, da jeg har planlagt et særskilt indlæg om dem.

– Termometer med bøjelig spids – Det har jeg fået i adventsgave, så det er der styr på.

– Babyolie, salve, cremer, lotion mv. – Vi har alle mulige små prøver fra diverse startpakker. Dem regner jeg med, at vi starter med og så må vi derefter finde ud af, hvad vi foretrækker.

– Vådservietter – Ligesom mange af de andre ting har vi utallige pakker fra de startpakker vi har fået, så dem starter vi med.

– Sikkerhedsvatpinde – Samme historie som vådservietter mv.

– Babyhåndklæde – Ja, sådan et har vi ikke. Vi må bruge de håndklæder vi har eller måske købe et decideret babyhåndklæde senere.

Diverse:
Herunder kommer jeg ind på de ting, som jeg/vi har købt, som nok ikke need-to-have, men mere nice-to-have.
– Ammestol – jeg har for flere år siden købt en gammel, men rigtig fin gyngestol, som nu har fået plads i børneværelset. Den er blevet polstret med et par gode puder (fra Ikea) og skal fungere som ammestol.

– Barnets bog – Den er jo ikke nødvendig at have, men jeg synes den er super hyggelig. Vi (eller dvs. jeg) har valgt den der hedder Din Historie fra Alfabetdyr. Jeg er vild med deres tegninger og design generelt og derudover kunne jeg godt lide ved deres barnets bog, at den er lavet som ringbind, hvor man selv kan fjerne eller tilføje sider. Jeg har købt den i hvid med en elefant på, så den både vil kunne bruges, hvis vi får os en lille dreng eller en lille pige.

– Plakater – Ja, de er jo heller ikke nødvendige overhovedet, men jeg har sammen med barnets bog købt to søde plakater, også fra Alfabetdyr. Den ene er med bogstaverne i alfabetet og den anden med tallene 1-10. Designet er sødt og enkelt og kan bruges til begge køn. Jeg fik utrolig god service ved Alfabetdyr, da jeg efter jeg havde afgivet min ordre ombestemte mig ift. størrelse på plakaterne. Det var intet problem at rette og jeg modtog mine varer dagen efter jeg havde bestilt. Jeg tror bestemt ikke det er sidste gang jeg køber noget ved dem.

– Milepælskort – Dem har jeg også købt fra Alfabetdyr. De er også bare en rigtig sød måde at huske forskellige øjeblikke fra graviditeten og babys første tid/år.

Anne Pahl

2 kommentarer

 • Woller

  Hej søde😊
  Jeg synes, at det var rigtig rart med sådan nogle store a la vatrondeller til at tørre babys numse efter at have vasket den med skumvaskeklude (som vi bruger i halv størrelse, da jeg synes atdet er rigeligt😉) – bare lige en lille tanke😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Pahl

   Arh – god idé, det må jeg se om jeg kan få fat i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Babyudstyr #2