Babyudstyr #1

Babyudstyr #2

 photo 702CAD4A-D409-4D5F-AA79-10917D97AEF2_zpsjywmkqge.jpg~original

 

Amning og spisetid:

– Ammebh’er – jeg har købt to ammebh’er fra Carriwell indtil videre. Jeg har valgt modellen seamless med indlæg. De er super lækre at have på. Jeg lå lige på grænsen mellem str. S og M, men efter at have prøvet valgte jeg S. Den støttede ligesom mere. Så må vi se om den bliver for lille når mælken løber til. Jeg har også nogle ammetoppe/stroptrøjer fra h&m, som jeg regner med at bruge.

– Ammeindlæg – Jeg har købt engangsindlæg fra Lansinoh. De havde klaret sig rigtig godt i diverse tests og umiddelbart var jeg mere til engangs end til at skulle vaske dem. Det kan jo være jeg bliver klogere. Har også læst at det kunne være godt med engangs inderst og uld e.l. udenpå for at holde brysterne varme og undgå brystbetændelse. Vi må se.

– Ammepude – jeg har købt en pude Fossflakes ammepude. Dertil et betræk fra Kongens Sløjd, hvidt med små grå/sorte luftballoner på. Jeg har købt pude og betræk brugt, men begge dele kan vaskes ved 60° så det er ikke noget jeg har haft betænkeligheder ved. Puden skulle være en af de bedste ift. at holde fylden og formen.

– Brystbeskyttende creme – Jeg har været noget i tvivl om det var nødvendigt at købe fra starten, eller jeg kunne vente og se om jeg fik brug for det. Men nu har jeg altså bestilt en lille tube Lansinoh, bare så jeg har den ved hånden, hvis jeg pludselig har sår og ikke har overskud til at skulle ud og have fat i en creme. Denne skulle efter sigende være god, skal ikke vaskes af ved amning og være rigtig drøj i brug.

– Sutteflasker – Vi har fået nogle i diverse startpakker og i en gave fra en veninde. Jeg ved egentlig ikke, om man har brug for dem fra starten, men jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at købe nogle til at starte med ud over dem vi har.

– D-dråber – Jeg har købt Lactocare Baby, som både er d-dråber og mælkestyrebakterier i et kosttilskud. De skulle være gode ved babys mave og immunsystem. På nogle af de lister jeg kan finde med forslag til babyudstyr står der en ske til d-dråber. Det har vi ikke købt som sådan, men der var vist en lille ske i en af de startpakker vi har fået. Så mon ikke den kan bruges?

– Savle-/hagesmække – Vi har nogle stykker, som er kommet med diverse goodiebags/startpakker, så dem starter vi med. Jeg har ingen idé om, hvor meget spædbørn har brug for sådan nogle fra starten.

– Sutter – ved egentlig ikke, om de høre til under dette emne, men det kommer de til nu. Ligesom flere andre ting har vi flere forskellige sutter fra diverse pakker vi har fået. Jeg har endnu ikke fået sat mig ind i forskellen på dem, men har godt læst noget om, at nogle sutter skulle være bedre end andre. Det må vi finde ud af hen af vejen, eller måske er det noget at det jeg når at undersøge nærmere, alt efter hvor lang tid jeg kommer til at gå endnu inden baby kommer. Under alle omstændigheder har jeg hørt, at det ikke er en god idé at give baby sut før amningen er godt oppe at køre. Så det vil vi prøve at lade være med.

Vi har ikke investeret i brystpumpe eller ammebrikker fra starten og har heller ikke noget modermælkserstatning på lager i tilfælde af, at jeg ikke kan amme eller der er brug for supplement. De ting må vi simpelthen skaffe hen af vejen, hvis behovet skulle opstå.

Tøj
Vi har helt sikkert for meget tøj. Jeg svor ellers i starten af graviditeten, at jeg ikke ville gå for meget amok.
Selvom jeg faktisk ikke synes jeg har gjort det, så har vi i hvert fald helt sikkert for meget. Dog er jeg blevet i tvivl om fordelingen er rigtig. Jeg har stort set udelukkende købt str. 56, da jeg ikke gad, at købe str. 50, hvis baby ikke kunne bruge det ret længe. Pt. har vi:

Str. 50:
– 3 bodyer med lange ærmer
– 2 bodyer uden ærmer. Uld/silke, som jeg tænker er rart at have indenunder en bomuldsbody.

Str. 50/56 (virker mest som 56):
– 6 bodyer

Str. 56:
– 10 bodyer med lange ærmer
– 10 heldragter
– 11 par bukser
– 1 cardigan

Str. 60:
– 3 bodyer uden ærmer i uld/silke.

Str. 62/68:
– 1 par bukser
– 2 cardigans
– 3 bodyer med lange ærmer
– 1 body med korte ærmer

Str. 68:
– 1 body med lange ærmer

Derudover:
– 2 par futter
– 1 par vanter
– 1 par strømpebukser
– 12 par strømper
– 4 huer (1 uld og 3 bomuld)

Ja, som dem af jer der allerede er mødre måske kan se, tror jeg fordelingen er lidt forkert. Alt for meget str. 56 og måske for lidt 50, hvis baby er lille. Jeg ved ikke om jeg synes jeg vil købe mere, eller om vi bare må klare os med det vi har i 56 og folde ærmer og bukseben lidt op. Vi må se, hvor stor bettefisen er når h*n kommer ud.

Du kan finde første del af min udstyrsliste HER. Den handler om de ting, der skal bruges til sengetid og på farten. Jeg har netop tilføjet et par ting jeg havde glemt, da jeg først skrev indlægget.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Babyudstyr #1