1 måned til termin

Babyudstyr #1

 photo 3C2454C6-CBF9-4FBA-A363-8A2E2AC44DEB_zpsy6eckkxi.jpg~original

Der findes et utal af lister med mere eller mindre nødvendigt udstyr til en lille nys ankomst og ærligt synes jeg det har været lidt en jungle at finde rundt i.
Jeg har brugt utrolig lang tid på at læse lister, anmelder mv. og her med 3 ½ uge til termin tror jeg så småt vi er ved at være der.
I dette indlæg vil jeg starte på en lille oversigt over, hvad vi har valgt at skaffe til baby.

Sengetid:
– Tremmeseng – vi har valgt kun at købe en tremmeseng i stedet for både en tremmeseng og en vugge. I stedet har vi købt en babynest, så sengen ikke kommer til at virke så stor. Tremmesengen er en Troll Lux, hvor bunden kan sættes i flere højder, den ene side pilles af eller sænkes. Når barnet bliver større kan man købe en juniorside til, som har et hul i midten, hvor barnet selv kan kravle ind og ud, men der stadig er lidt sengehest. Vi har fundet sengen brugt til 300,-.

– Madras til sengen – Vi fik faktisk en madras med til sengen for den pris vi gav, men lige præcis med madras er jeg måske en lille smule hys. Som fysioterapeut, der arbejder med ryg og jeg derudover selv har tendens til allergi vil jeg helst ikke have, at min baby skal bruge en brugt madras. Derudover vil jeg gerne have en madras i lidt bedre kvalitet end den vi har fået med. Jeg har kigget på flere forskellige. Til at starte med ville jeg gerne have en kapokmadras. Hvis du ikke kender kapok, så er det et meget åndbart naturprodukt. Der kan ikke leve svamp, bakterier eller støvmider i materialet og derudover skulle det være godt til at regulere sovetemperaturen og transportere fugt væk.
Sidenhen kiggede jeg på Aerosleep Evolution sikker-søvn pakken. Den indeholder en koldskumsmadras og en madrasbeskytter, som er opbygget således at barnet altid kan trække vejret, også hvis det skulle forvilde sig om på maven med næsen ned i madrassen. Derudover er der et absorberingslag, som opfanger sved, blelækager, opkast mv. Dette skulle forebygge vuggedød, hvorfor denne madras vandt lidt frem i min research.
Jeg er dog siden vendt tilbage til kapok, da jeg i sidste ende syntes at det materiale havde flest gode egenskaber.
Madrassen er så dog faktisk noget af det eneste vi endnu mangler at få købt. Jeg har nemlig set en startpakke til en bestemt pris tidligere og var desværre ikke hurtig nok til at slå til. Så nu går jeg og lurer om den ikke kommer ned til den pris igen. Indtil da er madrassen, der fulgte med sengen blevet vasket og så må vi starte med den selvom jeg ikke er meget for det. Men der bliver jeg simpelthen for nærig.

– Dyne – Vi har valgt en Quilts of Denmark Pure & Care dyne. Den er med moskusdun og har en bæreevne +11. Det er den eneste dyne på markedet der er deklareret i samarbejde med Astma-Allergiforbundet Danmark. Vi har indtil videre kun købt én dyne. Jeg kunne godt finde på at købe en kapokdyne også for at opleve forskellen. Det må komme på sigt.

– Sengetøj og lagner – vi har indtil videre købt 2 lagner til sengen og 3 sæt sengetøj. Så må vi se om det er nok. Derudover har vi også købt 2 lagner til barnevognen.

– Slyngevugge fra Naturswing – allerede tidligt i graviditeten var jeg ret forelsket i tanken om en slyngevugge. Flere, bl.a. min mor, var dog sådan lidt “arh, er det nu nødvendigt”. Jeg slog tanken lidt ud af hovedet igen, men hver gang jeg så den på de sociale medier spøgte tanken igen. For et par uger siden var jeg så på barselsbesøg hos en veninde og de havde lånt en af hendes søster. Hun fortalte det samme som jeg havde læst utallige steder på nettet, at den var intet mindre end fantastisk. Min venindes datter har i sine første uger døjet en del med maven og når hun var urolig kom hun over i vuggen og kort efter faldt hun, om ikke i søvn, så i hvert fald til ro. Efter den aften måtte jeg bare have en. Jeg fandt en brugt til 1000,- og slog til. Sidenhen har jeg købt et brugt Leanderstativ til 550,-, da det vil fungere bedre med stativ herhjemme end at hænge den op i loftet. Jeg søgte specifikt et Leander, da jeg synes det er pænere end det man kan købe fra Naturswing.

– Babyalarm – vi har valgt at købe Neonate BC5800D. Den har lang batteritid (70-80 timer på standby) og giver alarm ved lavt batteri. Så har den lang rækkevidde (800 m), vibration i forældreenheden, god lydkvalitet, natlys, temperaturmåler og lav stråling på 20 mW. Der findes en nyere model fra Neonate, 6500D. Den har vi bevidst valgt ikke at gå efter, da vi ikke umiddelbart har noget at bruge de ekstra features til. Disse var bl.a. talk-balk og flere babyenheder koblet til en forældreenhed. Jeg har hørt, at netop disse ekstra effekter kunne forringe batteritiden, så når vi ikke umiddelbart skulle bruge de funktioner kunne jeg ikke se meningen i at betale ekstra for den nyere model.

På tur:
– Barnevogn – Vi har valgt en Varius Pro XL fra Naturkind. Jeg har tidligere skrevet et helt indlæg om netop valg af barnevogn, som du kan læse HER.

– Voksi – vi har valgt at købe en voksipose i stedet for en lift. Jeg var heldig at finde en brugt i god stand med ulddyne til 500,-, så det var skønt. Derudover har vi fået en bæreplade af en af mine veninder. Til sommer bliver det sikkert for varmt med ulddynen, men så må vi enten købe en voksi sommerdyne, eller bruge en anden dyne uden posen.

– Autostol – Vi har købt en Cybex Anton autostol med isofix brugt til 500,-. Den er i fin stand og vi er rigtig tilfredse. Må indrømme, at det ikke er et område jeg har undersøgt helt vildt, men vi har fået af vide, af en der lever af at sælge babyudstyr inkl. autostole, at det er en fin stol. Så det vælger jeg at tro på.
Den går fra 0-13 kg, så må vi se, hvor længe den kan bruges inden vi skal op i en større.

– Svøb/tæppe – Jeg overvejede en kørepose til austolen også, da jeg hørte, at det var no-go med en masse tøj, så selerne ikke kunne spændes helt tæt til baby. Men min søde mor har strikket et Mary-svøb til os i uld, så det regner jeg egentlig med vi putter omkring baby i stolen. Derudover ønsker jeg mig en ulddragt til den lille, som h*n kan holde varmen i, men som ikke er tykkere end at selerne stadig kan spændes helt til. Får vi brug for mere må vi købe det senere. Jeg har nemlig også hørt, at de fleste forældre har en tendens til at pakke deres børn for meget ind for at de ikke kommer til at fryse. Dette skulle så bare give en overophedet og pylret baby. Kan vi undgå det, så siger vi pænt ja tak.

For at indlægget her ikke bliver for langt og uoverskueligt har jeg delt det op i bidder og fortsætter min liste i næste indlæg.
Spark endelig ind med egne erfaringer ift. godt udstyr til de små!

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

1 måned til termin