Når tingene pludselig ikke er helt som de skal være

Kønnet på baby

 photo D6E0A2C2-A20D-4F2A-ADB0-AE186984ACC8_zps7jjzwoyg.jpg~original

I dag er der 47 dage til vores lille spire er sat til at komme til verden. Maven er vokset sig stor og fin og jeg kan på ingen måde skjule at jeg er gravid. Det er nu heller ikke fordi jeg prøver, men det betyder, at folk bemærker det og spørger ind til det – også folk jeg slet ikke kender.
Et af de hyppige spørgsmål er “Nå, men hvad skal I så have?” eller en anden afskygning af samme spørgsmål. Jeg svarer, måske lidt flabet, “En baby”.
Jeg ved jo udmærket, at det er kønnet folk egenetlig spørger til, men jeg kan ikke give et meget anderledes svar, for vi ved det ikke.
Vi var enige om helt fra start, at vi ikke ville vide babys køn, for når alt kommer til alt, betyder det så noget?

Jamen hvordan kan du så indrette værelse, købe tøj, forholde dig til baby, styre din nysgerrighed etc. Følge-spørgsmålene er mange og jeg må sige, at det går helt fint. Værelset er mest hvidt, med sorte og grå detaljer, tøjet er neutrale farver med små indspark af farver, som jeg synes kan gå til begge køn. Ja, det kan fås meget pænt i “pigefarver eller drengefarver” (findes de overhovedet?), men jeg synes også let det kan tage overhånd. Og igen, betyder det virkelig så meget?
Jeg tror faktisk godt man kan købe både tøj og ting til værelset i forskellige farver efter baby er kommet til verden.

Det folk har mest ret i er, at det måske kan være overraskende, er at jeg har kunnet styre min nysgerrighed, da jeg ellers er en planlægger med stort P. Men for mig er det også lidt en principsag. Derud over er jeg stædig og kan godt lide at være lidt Rasmus-modsat.
Om det havde været nemmere at forholde sig til baby, hvis vi vidste kønnet, det ved jeg jo af gode grunde ikke, da vi ikke har prøvet det. Men jeg tror under alle omstændigheder ikke det går 100 % op for mig/os før vi sidder med en baby i armene.
Hvis nu min kæreste havde villet vide kønnet, så var jeg klart gået med til det, for jeg kan godt følge, at det kan gøre det mere håndgribeligt for faren, der ikke mærker de fysiske forandringer så meget. Men han havde samme holdning til at vide kønnet som jeg, så det holdt vi ved.

Selvfølgelig slår tanken mig en gang imellem – ej, gad vide om det er en dreng eller en pige. Inden jeg blev gravid troede jeg faktisk at jeg når jeg engang blev gravid ville jeg nok have en præference for, hvad køn jeg kunne tænke mig og nok også en idé om, hvad det ville blive. Jeg har absolut ingen af delene. Jeg kan helt, helt ærligt sige, at jeg ikke fortrækker det ene frem for det andet. Jeg synes det kunne være sjovt med en dreng, fordi min kæreste er den eneste dreng i 4 generationer på hans side, men på den anden side synes jeg også det kunne være hyggeligt med en lille pige.

Her til morgen kiggede jeg for sjov på nogle af alle de ammestue-historier, der findes om, hvad køn barnet er:

 • Kvalme. Det hedder sig, at man venter en pige, hvis man har døjet meget med kvalme og en dreng, hvis man ikke har haft en kvalme. Hmm, jeg har haft kvalme, hvis jeg blev for sulten, men ellers ikke. Hvad betyder det så?
 •  Mavens form og placering. Hvis maven er spids eller sidder lavt skulle det være en dreng. Hvis den er mere rund og man har taget mere på over det hele på kroppen skulle det være en pige. Hmmm, jeg ved sgu ikke hvad min mave er. Det svinger meget hvad form den har. Folk siger både til mig at det er en pige-mave og en drenge-mave.
 •  Fosterets puls. er den under 140 skulle det være en dreng og over en pige læste jeg et sted. Og jeg aner ikke hvad vores babys puls er. Så det kan jeg heller ikke umiddelbart sige noget ud fra.
 •  Kinesisk kalender. Der findes en kinesisk kalender, som ud fra morens alder i den måned barnet er blevet undfanget skulle kunne sige, hvad kønnet bliver. Skal man tro på den så er det en lille pige, der svømmer rundt derinde.
 •  Vielsesring. Man skulle kunne få barnets køn af vide, hvis man lader sin vielsesring svinge i en tråd over maven. For det første har jeg ikke en vielsesring, for det andet læste jeg at ringens bevægelser skulle betyde præcis to modsatte ting på to forskellige hjemmesider, da jeg i morges kiggede på myter. Så den holder vist heller ikke.
 •  Sove på højre eller venstre side. Det siges at man venter en dreng, hvis man helst vil sove på venstre side, en pige, hvis man foretrækker højre. Jeg foretrækker at sove på siden, men har ikke nogen præference for hvilken.
 •  Hvis man har tørre hænder i graviditeten skulle det være en dreng, der gemmer sig derinde. Hvis de er bløde skulle det være en pige. Jeg har altid tørre hænder om vinteren. Så hvis vi skal tage ud fra denne venter vi en dreng.
 •  Hvis man har trang til citroner skulle det efter sigende være en pige. Jeg ved ikke om jeg har trang til citroner, men vil rigtig gerne have dansk vand med smag, meget gerne citrus. Så ved ikke om det betyder vi skal have en lille pige.
 •  Hvis morens alder og årstallet for undfangelse begge enten er lige eller ulige, så skulle det være en pige, hvis en er ulige og en lige skulle det være en dreng. I så tilfælde skal vi have en dreng.
 •  Ræk hænderne frem. Hvis man spontant vender håndfladerne opad skulle det være en pige, hvis man spontant vender håndryggen op skulle det være en dreng. Hvis det passer, så skal vi have en pige.
 •  Bryster. Hvis højre bryst er størst under graviditeten skulle det være en pige. Hvis det er venstre en dreng. Jeg plejer faktisk at have et bryst, der er større end det andet, men det har udlignet sig ret meget under graviditeten. Så det kan jeg ikke rigtig sige noget ud fra.
 •  Drømme. Ifølge en af de myter jeg læste skulle man få det modsatte køn af det man drømmer man vil få. Jeg har haft to drømme om kønnet. Én med en dreng og én med en pige. Hvad mon det så betyder?
 •  Hvis man lugter efter man har spist hvidløg skulle man få en dreng. Hvis man kan spise det uden at komme til at lugte skulle det være en pige. Jeg aner faktisk ikke om jeg lugter af hvidløg efter jeg har spist det.
 •  Hvis man har døjet med uren hud under graviditeten skulle det være en pige. Hvis ikke skulle det være en dreng. Umiddelbart er min hud blevet pænere end den plejer at være under graviditeten. Så skal man tro denne myte, så skal vi have en dreng.
 •  Hvis man har taget på i ansigtet skulle det være en pige. Det tror jeg ikke umiddelbart jeg har. Så ifølge denne myte venter vi en dreng.
 •  Hvis man er mere klodset end man plejer under sin graviditet skulle det være en dreng. Hvis man er yndefuld en pige. I så fald er det en dreng.
 •  Hvis man har trang til saltet mad skulle det være en dreng, hvis sødt en pige. Hvad så hvis man har lyst til begge dele?
 •  Hvis man har mange humørsvingninger skulle det være en pige, hvis ikke skulle det være en dreng. Det burde måske være mine omgivelser, der udtaler sig om dette, men jeg vil umiddelbart selv sige, at det så tyder på en dreng i mit tilfælde.

Jeg tror på ingen måde på de her myter, men skal man tælle sammen på dem, hvor jeg kom frem til et “svar”, ja så skal vi have en dreng. Det bliver spændende at se, om det holder.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Når tingene pludselig ikke er helt som de skal være