Et nyt kapitel

Graviditetssymptomer so far

 photo CDA35F45-668D-49D8-8634-A48DD7615BF0_zpsg3wzcp4y.jpg

De spørgsmål jeg har fået allermest når folk har fundet ud af, at jeg er gravid er henholdsvis “Hvordan har du det så?” og “Har du så fået nogle sjove cravings?”

Jeg har det som udgangspunkt rigtig, rigtig godt. Jeg tror i store træk jeg har været meget heldig med, hvordan jeg har haft det i graviditeten. I hvert fald i sammenligning med, hvad jeg ellers høre fra andre.

KVALME – Jeg har stort set ikke haft kvalme. Nogle få dage og ellers hvis jeg blev/bliver for sulten. I starten var det nærmest i samme sekund jeg følte sult jeg helst skulle have mad for at holde kvalmen stangen. På det sidste kan jeg godt trække den 15-30 minutter, men det er også max. Spørger folk om jeg har døjet med kvalme siger jeg som udgangspunkt nej, for jeg synes det har været forholdsvis let at holde nede.
Jo, der er faktisk en anden ting jeg har haft og stadig har lidt problemer med ift. kvalme; Tandbørstning. Jeg kan simpelthen ikke klare hvis tandbørsten kommer for langt tilbage i munden, hvis der kommer for meget skum eller skummet kommer for langt tilbagebi halsen. De få gange jeg har kastet op har stort set alle skyldtes tandbørstning. Lidt underligt måske? Jeg har i hvert fald ikke hørt om det før.

CRAVINGS – Jeg har ikke haft de vilde cravings. De første ca. 8 uger var jeg ret vild med danskvand med frugtsmag. Faktisk så meget, at jeg endte med at investere i en sodastreamer i stedet for at købe det i flasker hele tiden.
Men derudover ingen cravings – jo måske mad in generel. Jeg kunne allerede inden jeg blev gravid ikke gå ret længe mellem at jeg fik mad og det er om muligt kun blevet forstærket.

HALSBRÆND/OPSTØD – meget charmerende kategori, ikke? Jeg har heldigvis (7-9-13) ikke døjet med halsbrænd. I hvert fald ikke endnu, men de sidste par uger har jeg dog ind imellem lettere fået opstød efter jeg har spist. Ad, virkelig ikke lækkert!

HUD – Jeg har heldigvis ikke døjet med at min hud er gået fuldstændig i hormonella-acne-udbrud. Ikke mere end den plejer i ansigtet i hvert fald. Til gengæld har jeg fået en masse små knopper, mit gæt er små talgknopper, eller hudorme (jeps – vi bliver ved det mindre lækre!) på ryggen. Øv, ikke fedt! Men det hjælper heldigvis med en god bodyscrub når jeg er i bad.
Andet med min hud er at huden på maven KLØR!!! Det har min hud gjort næsten fra starten og gør det stadig. Det på trods af at jeg smør og smør og fugter og fugter.

STRÆKMÆRKER – Det hører måske også under hud, men tager den lige for sig selv. Jeg har 7-9-13 været forskånet for strækmærker indtil videre. Jeg ved udemærket, at man siger at det ikke hjælper noget at smøre i olier og cremer og alverdens ting. Men jeg gør det nu altså alligevel. Både fordi min maven klør, men også fordi jeg tænker, at hvis der er den mindste mikroskopiske chance for, at jeg kan gøre en forskel ved at smøre. Så vil jeg hellere gøre det, end at gøre ingenting. Så har jeg da i det mindste gjort et eller andet.

BÆKKENSMERTER – Jeg har haft problemer med mit bækken siden jeg var omkring 17 år gammel. Jeg har lavet øvelser, har været ved kiropraktor, er blevet tapet, har fået akupunktur mv. Og jeg har stadig haft smerter fra SI-leddene (de to led bagpå ved smilehullerne) af og til. Problemet er, at jeg bare er ret løs i mine led generelt.
Derfor var jeg også ret spændt på, hvordan mit bækken ville klare en graviditet. Jeg havde lidt gener, da jeg var omkring uge 12-13 stykker, men på det tidspunkt spillede jeg med i en musical, hvor jeg hoppede og dansede en masse, og det har jeg også fået bækkensmerter af de foregående år jeg har gjort det. Så det tilskriver jeg ikke graviditeten. Næste gang jeg mærkede mit bækken var jeg omkring uge 19-20 stykker. Jeg havde været til Step Fit Medium i fitness, hvor jeg havde hoppet op og ned af en stepbænk i 50 minutter. Om aftenen kunne jeg næsten ikke gå. Men efter jeg havde sovet var det væk næste morgen. Heldigvis! Den var dog gal igen ugen efter, da jeg hjalp med at grave ud til sokkel til vores nye skur, samt slæbe sokkelsten og støbe. Det skulle jeg nok ikke have gjort, for smerterne varede helt til dagen efter.
Jeg har dog haft lidt svært ved at vurdere, hvad jeg har kunnet gøre og ikke har kunnet gøre uden at jeg har fået ondt, fordi smerterne først er kommet bagefter. Jeg har dog fundet ud af, at jeg helst skal undgå belastning, hvor jeg laver rotation og foroverbøjning på en gang.
Så jeg passer lidt på, men gør som udgangspunkt alt, hvad jeg kan. Jeg træner stadig styrketræning alt det jeg kan finde tid til, cykler til arbejde og hjælper til med vores skurbyggeri derhjemme. Jeg hader at skulle afstå fra at gøre ting, fordi jeg er gravid. Jeg er jo for guds skyld ikke syg!

TRÆTHED – Jeg har ikke døjet sådan helt vildt med træthed. Jeg arbejder pt. over 40 timer om ugen og ja, jeg er træt om aftenen, men ikke mere end jeg tænker jeg ellers ville være. Dog er jeg blevet mere glad for min seng om morgenen. Det er bare så hyggeligt at blive liggende og holde om maven og slumre lidt.

VÆSKE I KROPPEN – Jeg har heldigvis kun oplevet hævede ankler en enkelt gang. Jeg var kun i uge 11, så det kom meget bagpå, at jeg oplevede det. Vi var til bryllup, hvor vi sad ned i mange timer i et meget, meget varmt lokale. Jeg måtte simpelthen flere gange spænde remmene på mine sandaler ud flere gange for at kunne holde ud at have dem på. Jeg har ikke døjet med det siden og håber at kunne undgå det så meget som muligt.

Så det korte af det lange er, her godt halvvejs i graviditeten, at jeg har det helt fint. Jeg nyder det og selvom jeg også glæder usandsynligt meget til baby kommer, så synes jeg også selve graviditeten er spændende er opleve.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Et nyt kapitel