Endelig!

Ja – gu’ f….. ser jeg fjollet ud!

 photo 95648D93-FC55-4FD4-BB11-C18E6EA6A5AB_zpsomnqaqob.jpg~original

Da jeg var lille havde jeg en neongul cykelhjelm. Sådan en i noget underligt hårdt flamingoagtigt noget, som så var farvet skriggult.
Dengang var der jo ikke et spørgsmål om man skulle have den på eller ej. Ville man cykle, så skulle hjelmen på. Det var så stor en selvfølge, at det ikke engang var noget jeg satte spørgsmålstegn ved.

Men som man blev ældre, så de store børn køre uden og blev mere opmærksom på, hvordan man selv så ud, så kom cykelhjelmen langsomt af. Ikke at jeg præcis kan huske hvilken alder jeg stoppede med at køre med den, men af kom den i hvert fald.

Da jeg i 20’erne flyttede til Århus og cyklede til uddannelse og arbejde mente min mor, at jeg skulle til at køre med cykelhjelm igen. Det var jo en stor by med masser af trafik. Hun købte en hjelm til mig, som jeg endda mener at jeg selv var med til at vælge. Det var en af de der ægformede nogle, og nøj, hvor den passede dårligt til mit hoved. Derudover havde jeg valgt en mørkeblå med lyserøde blomster. Jeg må have haft et mindre vågent øjeblik, da den blev valgt.
Den kom aldrig rigtig i brug.

Efter jeg er flyttet tilbage til Nordjylland og er ”blevet mere voksen” er jeg begyndt at tænke mere over, om jeg alligevel skulle have mig en cykelhjelm. Meeeen, der var jo mange undskyldninger. Det er besværligt at have den med og jeg sætter altid håret hjemmefra og bla bla bla.
Det er korte af det lange er jo dog bare, at det er vildt dårlige undskyldninger, som nok i bund og grund handlede om, at jeg syntes at jeg så fjollet ud med sådan en på hovedet.

Her i foråret var jeg så forkælet at få en ny cykel af min kæreste, men med den fulgte også et krav. Jeg skulle bruge cykelhjelm, ellers ingen ny cykel.
Da jeg stod i butikken havde jeg helt sort tøj på, og syntes derfor det så kedeligt ud med en sort hjelm. Jeg blev grebet af min yndlingsfarve blå og valgte den I ser på billedet.
Cykelhjelmen er nu på hver dag når jeg cykler på arbejde, og ja, nogle dage kan jeg godt forbande mig selv over ikke at have valgt en sort. Men hvad pokker, når man skal se fjollet ud kan man lige så godt gå all in.

Den vigtige pointe at tage med sig er vel, at jeg ville se mindst lige så fjollet ud med en hjerneskade efter en ulykke – ikke?

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Endelig!