Når luftforandring og nyt udstyr er lige det der skal til

Et kemitjek

 photo 4C387D6B-5EC0-41C3-956F-E5C7634D0DBA_zpsgaxbp2mw.jpg~original

Da jeg var omkring 15 år gammel vågnede jeg en morgen på camping med min familie med nældefeber på benene. Vi fandt aldrig rigtig ud af, hvad årsagen var, men skyldte skylden på noget nyt sengetøj, som ikke var blevet vasket inden brug.

Siden hen har jeg oplevet nældefeber on/off i perioder, suppleret med rindende næse, kløende øjne og træthed.
Jeg lyder som den klassiske allergiker, ikke? Det sjove er bare, at når lægerne tester mig, så har jeg ikke allergi. Vi har derfor kun kunnet symptombehandle, forstået på den måde, at jeg har taget antihistaminer efter behov.

I den sidste tid er min nældefeber blusset op igen uden at jeg kan finde noget mønster i hvorfor det kommer.
For at prøve at gøre bare et eller andet for at forebygge det hentede jeg her i weekenden app’en Kemiluppen udgivet af Forbrugerrådet Tænk. Måske kender I den allerede, måske ikke. Jeg havde selv hørt om den, men havde ikke prøvet den af før. Jeg gennemgik alle mine produkter(og ja der var mange) og blev virkelig overrasket over, hvor mange der enten fik rød kolde eller gul kolbe. Gul betyder at produktet er fri for en række problematiske stoffer, men indeholder enkelte indholdsstoffer man skal være opmærksom på.
Rød betyder, at de ikke vil anbefale en at købe produktet.

Man kan så selvfølgelig undre sig over, at de produkter, der fik rød kolbe så overhovedet må sælges, men det er ikke altid indholdsstoffet i produktet i sig selv der er problematisk men det stof lagt sammen med andre stoffer, der tester rød. Altså den samlede mængde.

Jeg tog over tværs og sorterede alle røde produkter fra, det er dem I ser på billedet herover. De gule kom i kælderen og kan måske komme frem igen, når min nældefeber ikke skaber sig så meget.
Sidenhen har jeg læst, at der er folk der mener, at forbruget er for kritiske ift. hvilke produkter, der får hvilket mærkat, men lige nu, hvor jeg ikke ved hvorfor jeg slår ud går jeg hellere med livrem og seler end tager en chance.
Dette føre så til en ny problematik, for NØJ det er svært at finde en deodorant, som får grøn kolbe af Kemiluppen og stadig rent faktisk sørger for man ikke lugter af sved.
Mere om det i mit næste indlæg.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Når luftforandring og nyt udstyr er lige det der skal til