Heldigt eller uheldigt stofskifte?

Når luftforandring og nyt udstyr er lige det der skal til

 photo 6E07A27A-30B6-4185-9275-4FD8B0CF2F40_zpsovzgrap7.jpg~original

I forrige uge havde jeg virkelig nogle skod løbeture. Jeg var langsom, jeg måtte ned at gå og jeg måtte skære af den planlagte distance. Og I kan tro jeg var sur!

Jeg har tidligere skrevet (og prøvet at banke ind i mit eget hoved), at man skal huske at rose sig selv for bare at komme af sted, men nu var det altså bare nok. Jeg blev simpelthen så eddikesur over følelsen af, at min, efter min egen overbevisning rimelig vedholdende løbetræning bare ikke flyttede mig nogen steder.

Jeg blev faktisk så sur, at jeg var klar til mere eller mindre at smide håndklædet i ringen og sætte løbeskoene på hylden. Det var faktisk præcis hvad jeg gjorde – i halvanden uge.
I stedet sprang jeg på en Fitness World Challenge, hvor man ved at deltage i 3 forskellige hold på 3 uger var med i konkurrencen om 1 års gratis træning. Jeg betaler nemlig ufortrødent mit fitness-abonnement selvom jeg ikke har sat mine ben der siden sidste sommer. Så kunne det jo være fedt, hvis det så i det mindste ikke kostede mig noget.

Det første hold jeg sprang på var step, som jeg faktisk har gjort ret meget i for nogle år tilbage. Nøj, hvor havde jeg glemt, hvor sjovt det er. Når jeg vælger step medium er jeg præcis udfordret nok rent koreografisk, at jeg kun koncentrerer mig om det, i stedet for hvor hårdt det er. Desværre har de i mit center kun medium hold hver onsdag, hvor jeg meget sjældent kan. Men det var super fedt at få øjnene op for step igen.
Andet hold var Hatha Yoga, som jeg ikke har prøvet før. Beskrivelsen af holdet var, at jeg kunne forbedre min smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed. Jeg tænkte inden jeg tog af sted, at det mest var en gang lækker ustrækning, fint på en lørdag, hvor jeg havde været i byen fredag aften.
Det var virkelig lækkert, men hvis jeg troede at jeg bare skulle strække ud og trække vejret dybt blev jeg virkelig overrasket. Det var hårdt på en anden måde end jeg har prøvet før. Jeg kunne mærke mine muskler arbejdede og blev trætte, men uden at de peb og blev voldsomt ømme bagefter. Det kunne jeg virkelig godt finde på at prøve igen en anden gang.
Det sidste hold var Bootylicius, som jeg gik lidt til sidste sommer. Stram op hold med ekstra fokus på røv og baller. Timen var super fed, alle mine muskler dirrede at træthed bagefter og jeg kunne knapt nok cykle hjem. Jeg har været voldsomt øm i dagene efter, og er det faktisk stadig her på 3. dagen. Men fedt at mærke at man har lavet noget.

Nu kunne det godt lyde som en reklame for Fitness World – det er det bestemt ikke. Min pointe er nok bare at jeg virkelig trængte til luftforandring i min træning og var super begejstret for de hold jeg nu kom på. Nogle gange tror jeg, at en pause og en anden slags træning er det man trænger til, og så kan det nok i bund og grund være lidt lige meget, hvad det er man springer på.

Dem der kender mig vil nok sige, at jeg er ret stædig (okay meget!), og det er også kommet til udtræk i forhold til at give helt op overfor løbetræningen.
Så da der i fredags var Open By Night tilbud her i byen skød jeg skylden for mine dårlige løberesultater på mine løbesko, og investerede i et par nye. Der er vist noget med, at der skal være ca. 1000 km i et par løbesko, og det er mine gamle ikke helt oppe på. De er nok på 2/3 af det, men der er slidt hul på indersiden, plus at jeg var begyndt at blive øm i svangen, som jeg var i mine forrige sko inden jeg skiftede dem. Så jeg mente godt et par nye kunne forsvares.

I dag skulle de nye sko så prøves, og om det var dem eller det lækre forårsvejr ved jeg ikke. I hvert fald løb jeg 15 sek. hurtigere i gennemsnittet end jeg gjorde på samme distance for 1½ uge siden. Det var åbenbart luftforandring og nyt udstyr der skulle til.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Heldigt eller uheldigt stofskifte?