Noget om sundhed

Noget om sundhed

 photo F9A1AA8D-BB18-4F54-A2AB-4A479C368F2F_zpsrpw1g4dv.jpg~original

Low-carb, 5:2, glutenfri, laktosefri, superfoods, 5:2, stenalderkost, intervaltræning, tri-træning osv. osv.
Jeg bliver helt forpustet bare af at skrive disse ord. Det er moderne at være sund og træning, de rigtige madvarer og spisevaner fylder mere og mere i det offentlige rum.
Men hvad er sundhed? Hvad er det rigtige? Findes det overhovedet? Og hvem ved det?
Googler man sundhed er der utallige sundhedseksperter, der fortæller os hvad vi skal gøre og specielt ikke gøre for at blive sunde.

Emnet interesserer mig meget, da jeg jo som stort set alle andre gerne vil være sund. Der er vel ingen, der gerne vil være usunde? Spørgsmålet er vel bare, hvad vi vil gøre for det.
Som fysioterapeut interesserer kroppen, dens sprog og mekanismer mig meget og jeg lærer hele tiden mere og mere om denne vilde organisme, som menneskekroppen er. Når jeg sidder på kurser og hører om diabetes, hjertekarsygdomme, visceralt fedt og følgerne for kroppen og ikke mindst levetiden, så ønsker jeg da klart at holde mig sund.
Men jeg elsker som i ELSKER også slik, kage, is og chips og i bund og grund synes jeg da også det er rarere at ligge under et tæppe på sofaen end at spænde løbeskoen og begive mig i ud i sneen.
Kan man så være sund? Jeg er relativt slank, så jeg vel sund eller? Jeg spiser samtidig helt sikkert for meget sukker. Er jeg så usund? Hvornår er man hvad og kan man være begge dele?

For sjov har jeg taget et par tests på nettet og i et blad som skulle mig fortælle mig hvor god eller dårlig form jeg er i og hvor sund eller usund jeg er. Jeg fik blandede svar. Nogle syntes jeg var sund og i god form og nogle syntes jeg var sund, men havde også nogle punkter jeg kunne blive bedre på. Alt i alt, som jeg havde regnet med.
For jeg ved det jo godt. Akkurat ligesom jeg ved, at mange der ikke er i god form, spiser ”det rigtige” eller ryger godt ved at det ikke er sundt for dem. Vi ved det jo i bund og grund alle sammen godt. Så hvorfor gør vi ikke bare noget ved det?
Jo, vi har ikke tid, kan ikke lide den sunde mad, får ondt af at dyrke motion eller noget helt fjerde. Det er pissesvært at leve op til alle de sunde trends og jeg ved jeg aldrig kommer til det.
Men jeg vil gerne leve så sundt som muligt. Og med som muligt mener jeg, med plads til andet end træning, plads til ”usund” mad en gang imellem. Jeg tror ikke på genveje, men jeg ved også at der findes tips og tricks til at skrue op for mit sundhedsbarometer. Det er bare lige med at få dem sorteret og udvalgt i det virvar af sundhedsinputs der bliver sprøjtet ud i samfundet hver dag. For ud over at nogle er mere ”rigtigte” end andre så ved jeg, at der sikkert også er nogle, der passer bedre til mig end andre.

Jeg er ingen sundhedsekspert overhovedet, men jeg har en stor nysgerrighed på hvad der rør sig på området. Jeg vil afprøve for mig nye og ukendte trends, madvaner, træningsformer og på bloggen her vil jeg kommenterer og fortælle om hvad jeg oplever undervejs.
Jeg håber du vil læse med og komme med kommentarer både hvis du er enig eller uenig.

Velkommen til mit forsøg på at finde hoved og hale i sundhed.

Anne Pahl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Noget om sundhed